Solidarity Fab Lab

Curs gratuit de
prelucrare confecții metalice

Dezvoltă-ți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lucra cu confecții metalice.

Investește timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

0 ore
Durata totală a cursului
0
Module
0
Ore per modul
0
Locuri per curs

Despre cursul de prelucrare confecții metalice

Acest curs de sudură este conceput pentru a oferi participanților o înțelegere amănunțită a tehnologiilor de sudură, combinând teoria cu practica pentru a acoperi o gamă largă de tehnici și materiale. De la otel și aliajele sale, până la tehnici avansate de sudură în diferite medii, cursul abordează atât aspectele fundamentale ale metalurgiei, cât și tehnici specifice de sudură, metrologie, și siguranța în timpul lucrului.

Despre trainer

Vasile este inventator. Autodidact și observator agil, el a avut ocazia să-și pună în practică propriile idei de jucării în atelierul de tâmplărie din spatele curții, la îndrumarea meșterilor tâmplari. Pe măsură ce a crescut, a învățat să folosească utilitățile atelierului și să-și bricoleze creațiile. Acum este un adevărat inventator, expertul tehnic al Nod Makerspace. 

Conținutul cursului de prelucrare confecții metalice

Cursul începe cu o discuție despre metale și aliajele lor, punând accent pe otel și diferențele sale față de fier, explorând apoi sculele și tehnologiile utilizate în sudură, precum aschierea și abraziunea. Vom discuta despre metrologie și testele nedistructive, tehnologia de sudură MMA (electrod învelit), și vom aborda reglajul echipamentului, problemele comune și soluțiile pentru prevenirea și ameliorarea acestora. Pe parcursul cursului, participanții vor învăța și despre tehnici de debitare, polizare, indoire, sudură MIG/MAG și WIG, și vor lucra cu metale neferoase, dobândind astfel o perspectivă cuprinzătoare asupra diferitelor metode de sudură.

Cursul va fi unul preponderent practic, informațiile teoretice fiind susținute de exerciții practice în care fiecare dintre participanți va avea șansa să aplice cunoștințele învățate. 

Ce veți dobândi după finalizarea cursului de prelucrare confecții metalice?

După finalizarea acestui curs, vei avea abilitățile practice și cunoștințele tehnice necesare pentru a aplica diverse tehnici de sudură în crearea și repararea obiectelor metalice. Vei înțelege importanța selecției materialelor, vei fi capabil să folosești echipamentele de sudură corect și în siguranță, și vei cunoaște măsurile de protecție individuală necesare pentru a asigura un mediu de lucru sigur. Acest curs îți va deschide noi oportunități în domeniul sudurii, fie că aspiri să devii un sudor profesionist, fie că dorești să îți perfecționezi abilitățile pentru proiectele tale personale.

Calendar cursuri de confecții metalice

Grupa 1

14, 15, 21, 22, 27, 28 mai
intervalul orar 17:00-19:00

Grupa 2

4, 5, 11, 12, 18, 19 iunie
intervalul orar 17:00-19:00

Cursurile vor avea loc pe Splaiul Unirii 160, la Nod Makerspace.

Dă share la acest curs pe:

Despre Orange Digital Center

Inițiativa Orange Digital Center este o platformă educațională gratuită care are ca scop dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, ajutând astfel la crearea de noi șanse la o viață mai bună. Cursurile se vor desfășura în format fizic în cadrul spațiului Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, București.

Beneficiari:

Prioritatea în accesul la cursuri o vor avea persoanele în situații vulnerabile: 

  • tineri care nu au un loc de muncă în prezent;
  • persoane cu venituri mici care își doresc să crească din punct de vedere profesional;
  • tinere mămici/femei vulnerabile care au nevoie de suport;
  • studenți sau foști studenți care nu se regăsesc în domeniul ales și vor să își îmbunătățească competențele digitale;
  • alte persoane în situații defavorizate. 
 
Alege să investești timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

Ai vreo întrebare? Ne poți scrie aici

ÎNSCRIE-TE LA CURSUL DE CERAMICĂ

Costul este de 850 lei

Licitație pentru aranjamente florale

28 aranjamente florale disponibile

Licitația începe de la 100 lei și va avea loc până pe 6 martie la ora 11.00.

Iar ce face această licitație cu adevărat specială este povestea din spatele fiecărei flori: sprijinirea mamelor singure să își găsească un drum nou în viață, să învețe și să crească alături de noi.

Vrei să vizitezi spațiile
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!

Descarcă
Broșura

Suntem aici să te ajutăm

Vrei să organizezi un eveniment la
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!