Bursa de Makeri
Nod Makerspace

Adu-ți echipa în studiourile Nod Makerspace și veți fi asistați de către mentorii și specialiștii noștri pentru a crea, dezvolta și promova proiecte și povești de succes!

Știm cât de dificil este să vă puneți proiectele în aplicare.

 De aceea, am conceput programul “Bursa de makeri”, prin care vă oferim gratuit 3 luni un studio pentru tine și echipa ta, în care veți avea acces la unelte și echipamente profesionale și la tot knowhow-ul pe care îl veți găsi în comunitatea noastră.

Mai mult, vă ajutăm să vă dezvoltați proiectele printr-un program de sesiuni de consultanță și mentorat în business, design, prototipare, marketing, comunicare și altele, în funcție de nevoi și specificul proiectului.

Ne dorim să dezvoltăm o comunitate de meșteri, makeri, artiști și designeri care să producă local și de calitate și să accelerăm procesul de dezvoltare al afacerii voastre.

Creați-vă propriul univers, așa cum vă place să lucrați

La Nod Makerspace gășiți:

Atelier-lemn - nod makerspace

ATELIER
LEMN

Atelier metal - nod makerspace

ATELIER METAL

CNC Laser - nod makerspace

CNC
LASER

CNC router - nod makerspace

CNC
ROUTER

super-comunitate

SUPER COMUNITATE

Trainerul vă va familiariza cu toate sculele și echipamentele din ateliere sau numai prin cele de care aveți nevoie pentru proiectul vostru. Chiar dacă ați mai lucrat cu ele în altă parte, trecerea lor în revistă e obligatorie. Pentru siguranță. Be safe!

  • Echipă de 2-4 tineri profesioniști din domeniile designului (produs, mobilier, interior, fashion etc), artelor, tâmplăriei și alte domenii conexe
  • Entitate juridică de tip SRL / ONG sau grup informal, format din freelanceri/angajați în alte companii/studenți cu condiția ca echipa sau un membru al echipei să fie pregătit să creeze o entitate juridică, pentru a derula activitatea aleasă
  • Descrierea proiectului, prin completarea formularului de inscriere de mai jos
  • Lansare apel de proiecte – 9 august
  • Termen de înscriere – 25 august
  • Selecție și interviuri – 28 august – 8 septembrie 
  • Anunțarea rezultatelor – 11 septembrie

Organizator

Logo-Nod-makerspace-SVG

Parteneri

Ce au spus câștigătoarele ediției trecute a Bursei de Makeri
despre acest accelerator de startup-uri.

"

Înainte să ne înscriem la Bursa de Makeri, în vara aceea intrasem în atelierul de tâmplărie și realizasem împreună prototipul pentru B.E.N.. Așa că, atunci când am văzut open-call-ul Nod, ni s-a părut firesc să aplicăm ca să dezvoltăm mai departe cuiburile modulare. Bursa de Makeri, prin Nod și comunitatea de aici, ne-a adus un sprijin foarte important în dezvoltarea lui B.E.N. și a pus lucrurile în mișcare. Aici am lansat și studioul nostru nuumroom, lucru pe care ni-l doream de mult.

Pe parcursul celor 3 luni am dezvoltat prototipul atât din birou, cât și din atelier. A fost o experiență bună să învățăm puțin din ce înseamnă să lucrezi cu lemnul, în special în contextul produsului nostru, unde folosim lemn masiv și îl tratăm natural. Faptul că am învățat să utilizăm echipamentul tehnic și am înțeles hands-on ce putem să facem și care sunt limitările, ne-a ajutat să eficientizăm prototipul pe parcurs, considerând constant procesul de producție. Iar, acest lucru credem că este necesar pentru orice designer, să fie aproape de producție și să înțeleagă ce îi poate oferi fiecare material în parte.

Dar, în afara experienței din cadrul Bursei de Makeri, credem că cel mai important lucru pe care l-am găsit la Nod a fost comunitatea. Aici am întâlnit oameni creativi, profesioniști și săritori cu care ne-am sfătuit, ajutat și am colaborat atât pentru B.E.N., cât și pentru alte proiecte. Când ajungi la Nod intri și faci parte dintr-o rețea de shared knowledge, unde lucrurile se leagă uneori de la sine.

De la o idee la Romanian Design Week cu proiectul B.E.N

Înscrie-te cu echipa ta la
Bursa de makeri Nod Makerspace.
Curaj! Suntem alături de voi!

ÎNSCRIE-TE LA CURSUL DE CERAMICĂ

Costul este de 850 lei

Licitație pentru aranjamente florale

28 aranjamente florale disponibile

Licitația începe de la 100 lei și va avea loc până pe 6 martie la ora 11.00.

Iar ce face această licitație cu adevărat specială este povestea din spatele fiecărei flori: sprijinirea mamelor singure să își găsească un drum nou în viață, să învețe și să crească alături de noi.

Vrei să vizitezi spațiile
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!

Descarcă
Broșura

Suntem aici să te ajutăm

Vrei să organizezi un eveniment la
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!