Solidarity Fab Lab

Curs gratuit de
microcontroller Arduino

Dezvoltă-ți cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lucra cu microcontrollerul Arduino.

Investește timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

0 ore
Durata totală a cursului
0
Module
0
Ore per modul
0
Locuri per curs

Despre cursul de microcontroller Arduino

Acest curs este conceput pentru persoanele care doresc să pătrundă în domeniul microcontrolerelor și Arduino, o platformă electronică open-source care combină electronica și programarea. De-a lungul acestui curs, vom folosi o abordare practică pentru a demistifica elementele de bază ale microcontrolerelor, îndrumând cursantii prin conceptele fundamentale de electronică și programare. Vom începe cu elementele fundamentale și vom trece treptat la proiecte mai complexe, asigurându-ne că fiecare pas este accesibil și potrivit pentru începători. 

Despre trainer

Silviu Stroe, cu experiență în dezvoltare software și inginerie electronică, aduce o perspectivă unică în tehnologie, dezvoltând soluții inovatoare și împărtășindu-le cu entuziasm. Promovează accesibilitatea și colaborarea ca baze ale progresului, creând programe educaționale interactive pentru a inspira inovatori și a echipa cursanții cu abilități relevante pentru industrie.

Conținutul cursului de microcontroller Arduino

Cursantii își vor putea manifesta creativitatea pe măsură ce explorăm activități, de la LED-uri intermitente până la crearea de proiecte interactive, cum ar fi dispozitive de măsurare a distanței, senzori de detectare a persoanelor și afișaje de lumină adresabile. Acest curs va oferi studenților abilitățile de a-și transforma imaginația în prototipuri tangibile și le va oferi cunoștințele de bază pentru a se angaja în proiecte mai avansate în viitor.

Cursul va fi unul preponderent practic, informațiile teoretice fiind susținute de exerciții practice în care fiecare dintre participanți va avea șansa să aplice cunoștințele învățate. 

Ce veți dobândi după finalizarea cursului de microcontroller Arduino?

După finalizarea acestui curs intensiv de microcontroller Arduino, veți dobândi o înțelegere profundă a principiilor fundamentale ale microcontrolerelor și a platformei Arduino. Veți fi capabili să creați prototipuri tangibile și interactive, de la LED-uri intermitente până la dispozitive avansate de măsurare și control.

Cu cunoștințele dobândite în privința programării, protocoalelor de comunicare și a utilizării diverselor senzori și module, veți avea abilitățile necesare pentru a vă transforma ideile creative în realitate și pentru a explora proiecte mai complexe în domeniul tehnologiei.

Calendar cursuri de Arduino

Grupa 1

11, 13, 18, 20, 25 iunie
intervalul orar 17:00-19:00

Cursurile vor avea loc pe Splaiul Unirii 160, la Nod Makerspace.

Dăi share la acest curs pe:

Despre Orange Digital Center

Inițiativa Orange Digital Center este o platformă educațională gratuită care are ca scop dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, ajutând astfel la crearea de noi șanse la o viață mai bună. Cursurile se vor desfășura în format fizic în cadrul spațiului Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, București.

Beneficiari:

Prioritatea în accesul la cursuri o vor avea persoanele în situații vulnerabile: 

  • tineri care nu au un loc de muncă în prezent;
  • persoane cu venituri mici care își doresc să crească din punct de vedere profesional;
  • tinere mămici/femei vulnerabile care au nevoie de suport;
  • studenți sau foști studenți care nu se regăsesc în domeniul ales și vor să își îmbunătățească competențele digitale;
  • alte persoane în situații defavorizate. 
 
Alege să investești timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

Ai vreo întrebare? Ne poți scrie aici

ÎNSCRIE-TE LA CURSUL DE CERAMICĂ

Costul este de 850 lei

Licitație pentru aranjamente florale

28 aranjamente florale disponibile

Licitația începe de la 100 lei și va avea loc până pe 6 martie la ora 11.00.

Iar ce face această licitație cu adevărat specială este povestea din spatele fiecărei flori: sprijinirea mamelor singure să își găsească un drum nou în viață, să învețe și să crească alături de noi.

Vrei să vizitezi spațiile
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!

Descarcă
Broșura

Suntem aici să te ajutăm

Vrei să organizezi un eveniment la
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!