Solidarity Fab Lab

Consiliere vocațională și integrare în piața muncii

Participanții la curs vor primi ghidaj și sprijin în stabilirea obiectivelor profesionale pentru inițierea și/sau dezvoltarea carierei lor profesionale.

Investește timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

0 ore
Durata totală a cursului
0
Module
0
Ore per modul
0
Locuri per curs

Despre cursul de consiliere vocațională și integrare în piața muncii​

Programul oferă suport participanților pentru identificarea unui loc de muncă adaptat competențelor și pregătirii lor și îi sprijină să găsească resurse și să-și dezvolte noi competențe, prin activități de optimizare a gândirii și procesului de învățare. 

Vom ajuta cursanții să localizeze posibili angajatori în piața muncii,  să își pregătească portofoliul de angajare (CV, scrisoare de intenție, scrisoare de mulțumire), să acceseze rețelele profesionale care li se potrivesc; vom exersa impreuna tehnicile de comunicare pentru interviul de angajare (simularea unui interviu prin role-playing); vom discuta strategiile și canalele de căutare ale unui loc de muncă.

Despre traineri

Echipa de traineri combină expertiza în educație, artă și știință pentru a promova inovația în învățare și dezvoltare personală. Având rădăcini în consiliere vocațională, actorie, știința mediului și dezvoltarea personală, membrii echipei – Ana Maria Todorov, Irina Munteanu, Radu Munteanu Mihai și Ioana Violeta Popa – sunt uniți de pasiunea pentru a contribui semnificativ la educație și dezvoltare personală, facilitând descoperirea și creșterea potențialului uman prin programe educaționale inovatoare, teatru și proiecte culturale.

Conținutul cursului de consiliere vocațională și integrare în piața muncii.

Cu ajutorul instrumentelor specifice de consiliere vocațională și coaching (teste de orientare în cariera și de identificare a competentelor si punctelor forte, exerciții de cunoaștere și autocunoaștere, activități de observare și dezvoltare a inteligențelor multiple), cursanții vor ajunge să-și identifice și conștientizeze mai bine abilitățile, valorile, interesele și  trăsăturile de personalitate, astfel încât toate acestea să fie în armonie cu și să susțină jobul sau proiectele care le vor asigura venituri. 

Își vor dezvolta noi competențe și abilități și astfel își vor putea găsi filiera educațională și/sau profesională care li se potrivește.

Cursul va fi unul preponderent practic, informațiile teoretice fiind susținute de exerciții practice în care fiecare dintre participanți va avea șansa să aplice cunoștințele învățate. 

Ce veți dobândi după finalizarea cursului de consiliere vocațională și integrare în piața muncii.

Participanții la program vor beneficia de antrenament mental cu efecte notabile, accesând tehnici avansate de memorare, concentrare, structurare și organizare a informațiilor. Se va pune accent pe dezvoltarea gândirii logico-matematice, îmbunătățirea vitezei de citire și eliminarea blocajelor cognitive, facilitând astfel integrarea pe piața muncii. Programul vizează și dezvoltarea unor competențe esențiale precum rezolvarea de probleme, perseverența, gândirea creativă, abilitățile de comunicare și de luare a deciziilor. Participanții vor învăța, de asemenea, metode de autocontrol, gestionarea stresului și regularea emoțiilor pentru a-și menține calmul și claritatea în situații critice, împreună cu adoptarea unui stil de viață sănătos.

Programul include elaborarea unui plan de acțiune personalizat pentru atingerea obiectivelor profesionale, subliniind importanța stabilirii unor obiective SMART și crearea unui plan de carieră bine structurat, care să cuprindă obiective, pași de acțiune, resurse și soluții la obstacolele întâlnite.

Calendar curs de consiliere vocațională și integrare în piața muncii

Grupa 1

10, 13, 17, 20, 24, 27, 31 mai, 3, 7 iunie
intervalul orar 18:00-20:00

Cursurile vor avea loc pe Splaiul Unirii 160, la Nod Makerspace.

Dăi share la acest curs pe:

Despre Orange Digital Center

Inițiativa Orange Digital Center este o platformă educațională gratuită care are ca scop dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, ajutând astfel la crearea de noi șanse la o viață mai bună. Cursurile se vor desfășura în format fizic în cadrul spațiului Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, București.

Beneficiari:

Prioritatea în accesul la cursuri o vor avea persoanele în situații vulnerabile: 

  • tineri care nu au un loc de muncă în prezent;
  • persoane cu venituri mici care își doresc să crească din punct de vedere profesional;
  • tinere mămici/femei vulnerabile care au nevoie de suport;
  • studenți sau foști studenți care nu se regăsesc în domeniul ales și vor să își îmbunătățească competențele digitale;
  • alte persoane în situații defavorizate. 
 
Alege să investești timp și pasiune în educația ta pentru viitor!

Ai vreo întrebare? Ne poți scrie aici

ÎNSCRIE-TE LA CURSUL DE CERAMICĂ

Costul este de 850 lei

Licitație pentru aranjamente florale

28 aranjamente florale disponibile

Licitația începe de la 100 lei și va avea loc până pe 6 martie la ora 11.00.

Iar ce face această licitație cu adevărat specială este povestea din spatele fiecărei flori: sprijinirea mamelor singure să își găsească un drum nou în viață, să învețe și să crească alături de noi.

Vrei să vizitezi spațiile
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!

Descarcă
Broșura

Suntem aici să te ajutăm

Vrei să organizezi un eveniment la
Nod Makerspace?

Trimite-ne
un mesaj!