fbpx

MATER biblioteca de materiale

Mater este o colecție extinsă de mostre de materiale, permanent reînnoită. Este spațiul ideal pentru iubitorii de materiale – arhitecți, designeri de interior, designeri vestimentari sau de bijuterie, ilustratori, artiști, constructori și profesioniști din domeniul publicității. România și Europa de Sud-Est au nevoie de un spațiu ca MATER pentru a își dezvolta cunoștințele despre materiale – pornind de la o educație privind tipurile de materiale și utilizările acestora, până la a compara și selecta cele mai bune materiale pentru proiecte creative și a descoperi noi proiecte și aplicații.

mp în bibliotecă

de mostre de materiale

mp pentru evenimente

parteneri pentru materiale

Ca membru, ai acces la:

Materiale inovatoare

Peste 2.000 de mostre de materiale expuse în bibliotecă

Bază de date online

Peste 5.000 de materiale indexate în baza de date online

Punct de lucru “în trecere”

Poți veni cu partenerii sau clienții pentru a lucra și consulta materiale pentru proiectul vostru

Comunitatea

Comunitatea de profesioniști formată în jurul MATER

Argument…

De ce este MATER utilă în proximitatea unui makerspace?

Întreaga idee de a avea o bibliotecă de materiale cât mai aproape posibil de Makerspace a pornit de la nevoia makerilor de a putea alege dintr-o gamă mai largă de materiale pentru proiectele lor și de a înțelege diverse proprietăți ale acestor materiale prin procesul de producție.

Ce s-a întâmplat mai departe? Bineînțeles că această idee s-a transformat într-un proces mult mai mare și acum avem din ce în ce mai multe materiale cu care să experimentăm în procesele digitale și de manufactură. Partea cea mai minunată este că odată cu extinderea gamei de materiale, oameni din domenii din ce în ce mai multe și diverse sunt inspirați la MATER. Acum, arhitecți, designeri, cercetători și ingineri sunt interesați să experimenteze cu materialele noastre.

Toate acestea ne-au făcut să mergem mai departe și în procesele de producție, motiv pentru care comunitatea Nod Makerspace și MATER încearcă acum să aducă noi instrumente pentru a experimenta, cum ar fi brațele robotice.

Posibilitatea de a dezvolta proiecte de cercetare pentru programarea materiei este acum tot mai mare. Portabile? Proteze? Schimbarea viitorului de-abia acum începe. Sfera de posibilități este evidentă atunci când te plimbi printre toate materialele de la MATER.

ACCES

Vizitarea Bibliotecii de Materiale este GRATUITĂ
Este nevoie de o întreagă echipă și de resurse dedicate pentru a identifica materiale noi, de a le aduce în bibliotecă și de a le indexa cu detaliile tehnice. Pentru a susține acest proces laborios te încurajăm să donezi ca sa ne susții activitatea in viitor. Înregistrarea și  intrarea se fac pe pe baza cărții de identitate.

Elevii și studenții vor avea mereu acces gratuit în bibliotecă – este esențial pentru viitorii profesioniști să aibă acces la informații relevante despre materiale. Astfel contribuim la un viitor în care noua generație va construi cu materiale de calitate, sustenabile, cu un impact cât mai mic asupra mediului.

Așadar, hai să vezi biblioteca și să ne cunoaștem! Dacă îți place, te simți inspirat sau ai găsit liniștea necesară pentru lucru la proiectele tale atunci scapă de lucrul din cafenele, fă-ti un abonament lunar la Nod co-working sau makerspace și alătură-te comunității.  

Ești curios cum arată spațiul și ce facem în el? Apasă butonul și spune-ne când vrei să treci pe la noi.

VIZITEAZĂ-NE!

Încă mai ai întrebări? Nu ne supărăm!

CONTACTEAZĂ-NE!

Ne găsești la adresa:  Splaiul Unirii 160, etajele 1 și 2, Industria Bumbacului, sector 4, București - intrarea pe scara galbenă.

contact@nodmakerspace.ro
Tel: +40 746 194 213

Ai un proiect oricât de nebunesc și vrei să ți-l realizeze cineva?
contact@workwork.ro

Vrei să organizezi sau să participi la un eveniment?
events@nodmakerspace.ro

Vrei sa ții un curs sau fii cursant?
cursuri@nodmakerspace.ro

Program:
pentru vizitatori - luni - vineri, intre orele 10 - 18 (numai cu programarea online a unei vizite sau a unui tur).
pentru membri - deschis 24/7