Unul din obiectivele noastre este…

Bucharest CREATIVE CLUSTER, conturat de biroul de arhitectură și urbanism Wolfhouse Productions.

Fostele spații nefolosite ale Industriei Bumbacului sunt în plin proces de regenerare urbană bottom-up. În 2015-2017, au luat naștere aici: un restaurant, un bar pe acoperiș, zone de evenimente, un centru civic comunitar, , un hub pentru artă și alte birouri creative. 

Mai jos, este ilustrată viziunea pentru 2025 a fostei Industrii a Bumbacului.

Vă ținem la curent cu ultimele noutăți din cadrul Bucharest Creative Cluster.

*Imaginea – Wolfhouse Productions & Bruno Pinto daCruz

Pe lângă Nod și MATER, următoarele inițiative au luat naștere aici:

Locul de întâlnire al comunităților

LA FIRUL IERBII 

La Firul Ierbii este un loc de întâlnire. Indiferent dacă vorbim despre susținerea unui curs sau prezentarea unui produs pentru noi audiențe, am creat un spațiu relaxat și multifuncțional pentru a îți susține munca și misiunea organizațională. Acordăm prioritate inițiativelor civice și dezbaterilor publice. Dacă ești în căutarea unui loc pentru a organiza un atelier, un curs, un hackaton, o conferință, o audiție, un performance, o întâlnire de lucru, o festivitate sau alte tipuri de evenimente, te susținem.

Aici vei avea acces la:
1. Sala multifuncțională / 2. Spațiul de coworking / 3. Biblioteca / 4. Grădina Verde / 5. Comunitatea de profesioniști / 6. Bucătărie și ospitalitate / 7.Accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități / 8. Echipament high-tech pentru prezentări și lucru.

Locul unde cresc viitorii makeri

eematico 

Eematico este o organizație care pavează calea către inovație în programe educaționale prin propria abordare pentru deprinderea abilităților de viață pentru secolul 21. Realizăm acest lucru prin învățare experimentală, bazată pe joacă – principalul proces de învățare – și construind, folosind materialele noastre educaționale.
Copiii descoperă diverse domenii printr-o metodă educațională distractivă! Proiectează, construiesc, se distrează și învață să se încreadă în propriile forțe, să folosească resursele personale într-un mod inspirat, să acorde merite și să delege responsabilități și să își autoevalueze acțiunile și deciziile. Le dezvoltă abilitățile de a lua decizii, de a rezolva probleme, de a planifica, de a comunica și colabora, de a ști când este bine să fii competitiv, de a folosi în mod responsabil tehnologia, de a face, de a fi creativi.
În general, credem că viitoarele cunoștințe academice sunt strâns legate de activități DIY, construcții și jocuri.

Locul unde mergem să mâncăm și să ne întâlnim cu prietenii

DESCHIS gastrobar 

Situat pe acoperișul Fabricii de Bumbac în timpul verii, deasupra makerspace-ului, și în interior în timpul iernii, Deschis Gastrobar, pe malul Dâmboviței, este un local cultural și de relaxare, cu o vedere panoramică unică.
Barul de pe acoperiș este un proiect sezonier care găzduiește proiecții în aer liber, ateliere educaționale, dezbateri creative și proiecte interesante, alături de limonadă rece și mâncare delicioasă.

Locul unde ne distrăm

atelier DESCHIS 

Conceput ca un spațiu multifuncțional, Atelier Deschis este un local pentru artă și experimente, evenimente sociale și tot felul de activități. Spațiul este destinat să devină o alternativă onestă, simplă și profesională a tuturor spațiilor formale. Are 500 mp, a găzduit deja conferințe internaționale, hackaton-uri, evenimente corporative alternative.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });