CALL FOR STUDENTS

Știm că un procent important din populația României locuiește în apartamente de bloc. Mai știm și că în general comanda de arhitectură nu are legătură cu această majoritate. Între cele două realități stă un gând optimist că arhitectul are capacitatea de a îmbunătăți calitatea vieții, înțelegând și modelând spațiul după necesitățile oamenilor și ale timpului.

Așa ne-am propus să realizăm o amenajare model într-o scară de bloc și în zona exterioară adiacentă accesului. Știm câte ceva și vom afla mai multe despre ce face o comunitate să funcționeze armonios, vom face un proiect de design interior și design pentru obiectele necesare (cutie poștală, corpuri de iluminat, locuri de stat, suporturi pentru flori, avizier și poate și altele încă mai creative), execuția și montajul lor. Cu îndrumarea arhitecților coordonatori și a trainerilor dedicați diferitelor ateliere vom modela obiecte din lemn, metal și ceramică. Experiența de lucru cu materialele este utilă, dar nu obligatorie.

Pentru asta dorim să sudăm o echipă interdisciplinară de 15 studenți dedicați, care să implementeze proiectul:

  • 11 studenți arhitectură și design – au responsabilitatea proiectului și implementării, vor lucra în echipe
  • 3 studenți sociologie/antropologie – au responsabilitatea de a sonda realități și probleme în spațiul blocului și în procesul de lucru, participă și la workshop
  • 1 student fotograf – însoțește echipa de teren și participă la workshop

Amenajarea va fi inaugurată și activată prin evenimente organizate în comunitate.

Modelul (atât produsul finit, cât și tipul de abordare) se va propaga apoi în tot orașul printr-o publicație cu resurse utile și prin workshop-uri adresate administratorilor și președinților scărilor de bloc.

ÎNSCRIERI & TAXĂ

Taxa de participare este de 400 lei și va fi achitată după selecție.

Înscrierile sunt deschise pentru studenți la facultățile de arhitectură și design până la data de 10 august. Participanții selectați vor fi anunțați înainte de 15 august.

Pentru înscrieri așteptăm mail-urile voastre la andrei@asociatiadtm.ro cu subiect „bloc. unblock” și un mesaj care să conțină:

  • nume
  • număr de telefon
  • facultatea și anul
  • un paragraf despre percepția pe care o ai despre locuirea la bloc, fie că ești locatar sau nu. Cum este, cum ar trebui să fie, ce ai schimba într-o scară de bloc / fotograful echipei se înscrie cu câteva fotografii din portofoliu în locul textului
  • motivația participării la workshop

CREDITS

Organizat de Nod Makerspace  si Asociația Designers, Thinkers, Makers cu sprijinul Bancii Transilvania.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Foto afiș Andrei Mărgulescu

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });