În cadrul Dâmbovița Delivery 2024, te invităm să descoperi și să contribui la „Rețeaua SOS”, o instalație artistică realizată de Florin Cobuz, co-fondator Nod Makerspace, powered by Orange România.
Aceasta atrage atenția asupra impactului tehnologiei asupra mediului, oferind, în același timp, o perspectivă unică prin care telefoanele mobile ajunse la finalul ciclului de viață devin elementul central al unei creații artistice impresionante.
„Rețeaua SOS” este o instalație care explorează relația conflictuală dintre tehnologie și natură, reprezentând un oraș abandonat, construit integral din telefoane mobile utilizate.
În acest spațiu simbolic, natura își revendică și redobândește teritoriul, infiltrându-se printre dispozitivele abandonate, ilustrând reziliența mediului în fața progresului tehnologic necontrolat.
Într-un acvariu de un metru pătrat, telefoanele devin clădiri și străzi, întruchipând un oraș părăsit. Printre aceste ruine tehnologice, plantele își întind rădăcinile, arătând cum natura se regenerează chiar și în cele mai neprielnice condiții.
Instalația își propune să aducă în prim-plan impactul deșeurilor electronice asupra mediului și ne invită să ne gândim la responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o are în reducerea consumului excesiv, în adoptarea unor practici de reciclare corecte și în protejarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare. Aceasta ne reamintește că alegerile noastre zilnice pot influența direct sănătatea planetei și că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.
Florin Cobuz, echipa Nod Makerspace și Orange România invită comunitatea să se implice în realizarea acestei instalații unice.
Dacă ai un telefon vechi care nu mai funcționează, poți contribui la această inițiativă în două moduri:
Adu telefonul direct la sediul nostru, pe Splaiul Unirii 160, de luni până vineri, de la ora 10:00 la ora 19:00.
Vino la Dâmbovița Delivery pe 21-22 septembrie și profită de ocazie să faci o faptă bună pentru natură! Ia cu tine telefonul vechi, pe care nu-l mai utilizezi și reciclează-l responsabil.
Telefoanele care nu vor face parte din aceasta instalație vor fi reciclate responsabil de Orange România.
Reflectezi asupra problemei globale a deșeurilor electronice și asupra modului în care acestea afectează mediul înconjurător, dar mai ales cum poți face alegeri responsabile atunci când vine vorba de tehnologie și cum poți contribui la conservarea și refolosirea unor resurse limitate.
Înțelegi importanța reciclării și gestionării responsabile a deșeurilor electronice, printr-o abordare artistică inovatoare.
Contribui la un viitor mai sustenabil prin adoptarea de obiceiuri de consum mai conștiente și responsabile. Dacă nu ajungi la Dâmbovița Delivery, poți duce orice telefon vechi în magazinele Orange, unde vei descoperi opțiunea cea mai potrivită din programul “Re”: reparare, reciclare, recondiționare sau recumpărare. În felul acesta, ai la dispoziție un mod responsabil de a renunța la dispozitivele ajunse la finalul ciclului lor de viață sau de a le da o nouă șansă celor care pot fi reparate.
Programul “Re” este modul Orange România de a încuraja un comportament responsabil prin reciclarea, recondiționarea, repararea și recumpărarea telefoanelor vechi.
Vei primi doar vești bune și informații utile
Licitația începe de la 100 lei și va avea loc până pe 6 martie la ora 11.00.