PE SCURT…

Contextul București 2015

În 2015, un grup de creativi multidisciplinari au vrut să transforme un spațiu industrial abandonat al fostei fabrici de bumbac din București în primul makerspace din România. După 6 luni de muncă grea, cu ajutorul a 25 de oameni și 9 partneri, cei 650 m² erau pregătiți să găzduiască makeri și antreprenori din industrii creative ce aveau nevoie de un spațiu și de o comunitate pentru pasiunea lor.
Spațiul industrial a devenit iarăși plin de viață și un hotspot important pentru industriile creative din București.

CUM AM INCEPUT

Primul makerspace
din România

În 2015, Nod makerspace ocupa o suprafață de 650 m²: Coworking (350 m² de openspace), 10 studiouri private, 1 sală de întâlniri și o zonă de workshop (300 m² – spațiu de fabricare și prototipare: un atelier de lemn și un atelier de metal)

În 2016 Nod se extinde la 1050 m² cu 16 studiouri private și o zonă mai mare de lucru. Vizitele oficiale din partea Guvernului tehnocrat, din partea Comisiei Europene și a altor persoane publice împreună cu premii precum European Start-Up Award sau Best co-working of the year au marcat recunoașterea muncii noastre și ne-au dat curaj să mergem mai departe în dezvoltarea centrului pentru industrii creative.

În 2017, a luat naștere proiectul MATER-biblioteca de materiale și odată cu el Nod își dezvoltă spațiul de co-working și de evenimente la etajul 1 al aceleiași clădiri industriale. Acum, spațiul include:

  • 1400 m² zone de lucru
  • Atelier de lemn și metal, CNC router, textile, electronice & alte unelte
  • 21 de studiouri private
  • Peste 140 de membri și 40 de start-up-uri din industrii creative
  • Prima și singura bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est.

LA ÎNCEPUT

PE SCURT…

Ce este Nod makerspace?

Nod este un ecosistem dinamic deschis pentru designeri, artiști, ingineri, inventatori, freelanceri și antreprenori. Orice minte creativă, oricine gândește ”business” într-un mod creativ, oricine are o idee, o invenție sau un prototip, și vrea să le dezvolte, își găsește spațiul potrivit, o comunitate suport, și echipamentul de producție care poate aduce orice proiect la viață. Nod este și un fab lab/makerspace dar și un spațiu de co-working, prin urmare orice proiect poate fi dezvoltat aici.

m² coworking

studiouri private

startup-uri

sali de evenimente

m² makerspace

scule & echipamente

ani

membri in comunitate

DUPĂ PATRU ANI

HAI SA NE CUNOASTEM

Scrie-ne si hai la o vizita!

Ești curios cum arată spațiul și ce facem în el? Apasă butonul și spune-ne când vrei să treci pe la noi. Suntem nerabatori sa te cunostem!

 

Contact general: contact@nodmakerspace.ro
E-mail evenimente: events@nodmakerspace.ro
E-mail servicii: contact@workwork.ro

Telefon: 040 746 194 213

Adresa:  Splaiul Unirii 160, etajele 1 și 2, Industria Bumbacului, sector 4, București - intrarea pe scara galbenă.

Acces:

  • non-stop pentru membrii comunitatii.
  • 10-18 petru vizitatori. Atentie! Pentru un tur al spatiului este necesara programarea prin completarea formularului.

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });