Bine ai venit la Cartier Hub!

Inima comunității bate in
fiecare dintre noi!

Cartier Hub este o inițiativa Ceetrus implementata de Nod makerspace.

Pe scurt…

CE ESTE?

Cartier Hub este un spațiu colorat, confortabil în care să lucrezi sau să te relaxezi și unde proiectele tale prind viață. Aici ai acces la idei, resurse, perspective, oameni, cărți, ateliere și evenimente ca tu să devii un om mai bun pentru tine și pentru cartier.

Cartier HUB este primul spațiu de cursuri, evenimente și co-working pentru comunitatea din cartier, inaugurat de un centru comercial privat. Cartier HUB e locul care îți satisface curiozitatea și dorința de nou, în foarte multe domenii diferite.

De aici poți lucrezi ca antreprenor sau freelancer în spațiul de co-working, poți să participi la un curs, un eveniment sau o lansare. Poți să îi aduci pe copiii tăi la atelierele dedicate lor sau poți să vii cu întreaga familie și să te întâlnești cu oamenii din cartier.

 

Dacă ești adolescent, am pregătit pentru tine ateliere de dezvoltare personală și jocuri de grup. Avem spații speciale pentru fiecare din aceste activități.

Pentru că este un spațiu dedicat comunității, te încurajăm să te bucuri de resursele hub-ului, dar, în egală măsură, să contribui cu ce știi, ce ai și ce poți să oferi mai departe comunității: informații, idei, resurse, timp, consiliere.

Orice vine cu intenție bună și energie pozitivă e bine primit. Astfel, acest hub devine un spațiu de învățare reciprocă și colectivă, în care participanții împărtășesc și primesc informații din diverse domenii.

De ce ne dorim acest lucru? Pentru că vrem să transformăm cartierul într-o comunitate. Punem aici bazele unui spațiu public în care ne adunăm, ne cunoaștem, interacționăm, ieșim din online și din capcanele lui și redevenim umani, empatici și pro activi.

Un loc pe care l-am creat impreuna cu  LOCUITORII.

Locul acesta este pentru voi, locuitorii din zonă. Așa că începând din octombrie 2017 ne-am întâlnit cu peste 200 de locuitori din cartier ca să aflăm ce vă poate aduce un centru comunitar, care sunt nevoile voastre și cum puteți și voi, la rândul vostru, să contribuiți la îmbunătățirea calității vieții în cartier.

În martie 2017, i-am invitat la ateliere civice pe reprezentanții instituțiilor publice, ai organizațiilor nonguvernamentale, și pe voi, locuitorii din cartier. Ne-am dorit ca prin metode specifice de analiză și generare de idei, să aflăm ce vreți să faceți la hub, ce activități și cum putem să le implementăm. Metodologiile folosite pentru atelierele civice ”Cum transformăm un cartier într-o comunitate?”, facilitate de trainerii Diana Ghindă și Andrei Carcea, au fost world cafe, respectiv design thinking.

Ne-ați spus că una dintre problemele cartierului este lipsa unui centru cultural sau comunitar. De asemenea vă doriți spații adecvate de socializare sau spații de lucru în afara biroului, ateliere de educație civică, dar și dezvoltarea spiritului comunitar. Membrii inițiativelor civice au nevoie de săli de conferințe și întâlniri pentru dezbateri individuale și publice cât mai transparente. 

Am gândit hub-ul ca loc de exprimare și interacțiune atât pentru locuitorii de toate vârstele. Așa că am ne-am întâlnit în ateliere civice și cu copiii, dar și cu adolescenții. Atelierele s-au axat pe un mix de metode nonformale de lucru și exerciții de socio-animație, cu scopul de a-i antrena pe tineri într-un proces de reflecție pe marginea cartierului Drumul Taberei și a modului în care ei își doresc să utilizeze un hub comunitar. Facilitatori au fost Miruna Tîrcă și Silviu Marcu.

  Spațiul, așa cum ni l-am  IMAGINAT.

  În general, Community Hub este perceput de cei tineri ca un spațiu colorat în care să te relaxezi, să fie liniște, să te simți ca acasă, să fie potrivit pentru citit, pentru proiecte și activități extrașcolare. Printre activitățile la care adolescenții vor să participe la hub sunt ateliere de reciclare, de dezvoltare personală, jocuri de grup, lectură și cluburi de carte, ateliere creative de tip arts and crafts, organizarea de acțiuni care să îmbunatățească viața în cartier, yoga, actorie, robotică, cursuri de fotografie. 

   

    După 6 luni de întâlniri, interviuri față-în-față, ateliere civice, workshop-uri cu copii, adolescenți, tineri și bătrâni, s-a conturat o rețea de locuitori dornici să readucă simțul civic la viață.

  Spațiul, așa cum l-am  CONSTRUIT.

  COWORKING

  Lucram diferit, dar impreuna.

  COMUNITATE

  Traim si invatam diferit, dar impreuna. 

  EVENIMENTE

  Ne distrăm diferit, dar împreună.

  Dacă ești antreprenor sau freelancer, te așteptăm la Cartier HUB, să lucrezi alături de oameni ca tine într-un open space. Am gândit un spațiu flexibil dedicat celor care au nevoie de un loc liniștit pentru a lucra câteva ore, zile sau chiar în mod regulat. Ai acces la cafea, ceai și o comunitate de oameni cu care poți să schimbi o idee, un zâmbet sau să înveți ceva de la ei. Că ești antreprenor, freelancer, student în sesiune sau angajat între două întâlniri, vino la Cartier hub ca să lucrezi de aici.

  Prețuri:

  • 6 lei/ora. Dacă stai mai mult de 5 ore, după
   a
   5-a ora nu mai plătești în plus.
  • 30 lei/zi
  • 250 lei/10 zile
  • 400lei /20 zile
  • 600lei/luna

  Activitățile educaționale și culturale fac parte din esența Cartier Hub. Aceste activități sunt ținute de către organizatiile din cartier sub formă de cursuri săptămânale.

  La Cartier Hub organizăm periodic activități de networking și conectare socială, adică te invităm la evenimentele dedicate comunității în care poți să afli cine sunt și ce fac oamenii din cartier și poți, de asemenea, să spui cine ești tu, ce faci, cum poți să aduci o schimbare în bine în cartier și de ce ai nevoie pentru a-ți urma planul. 

  Dacă vrei să organizezi o întâlnire pentru o inițiativă civică, o conferință culturală, o lansare de carte, proiecții de filme, te rugăm să ne contactezi și să ne povestești despre proiectul tău și cum putem să îl găzduim la Cartier Hub. Ne interesează viziunea ta, cum se potrivește proiectul tău cartierului și cum contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane.

  Închirierea spațiului pentru evenimente private se poate face pentru o zi întreagă, pentru câteva ore sau chiar pentru o perioada mai lungă în cazul unui eveniment de amploare. Capacitatea este una generoasa, ce poate acomoda până la 100 de persoane, avem toate echipamentele necesare pentru orice tip de eveniment. 

  De asemenea, poți să închiriezi spațiul pentru serbări școlare, dacă îți dorești un loc nou, colorat, confortabil, dotat cu aparatură de specialitate și cu acustică bună. 

  Dacă ai un atelier mai restrâns, îți propunem sala de întâlniri, un spațiu creativ cu o capacitate de până la 15 persoane. Aceasta poate fi folosită pentru întâlniri de lucru, brainstorming-uri sau training-uri.

  Dacă ești trainer și vrei să îți ții cursul la Cartier HUB, găsești toate facilitățile necesare ca tu să îți desfășori activitatea la un nivel optim.

  Încă mai ai întrebări? Nu ne supărăm!

  CONTACTEAZA-NE!

  Vrei să devii membru al comunității și să lucrezi în spațiul de coworking? Hai la Cartier Hub și dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita și scrie-ne la office@cartierhub.ro  și gazdele noastre îți vor răspunde rapid.

  Vrei să închiriezi spațiul nostru pentru a organiza cursul/workshopul tău pentru cei din cartier? Scrie-ne la comunitate@cartierhub.ro, iar colegele noastre te vor căuta pentru a te cunoaște și a te ajuta în demersul tău.

  Ai o conferință/eveniment pe care dorești să îl organizezi la noi? Te rugăm să ne comunici data și detaliile despre respectivul eveniment prin e-mail la  catalin@cartierhub.ro, iar noi îți trimitem oferta noastră în cel mai scurt timp.

  Te așteptăm să creștem împreună Comunitatea din Cartier!

   Adresa Cartier Hub:  Strada Brașov, nr. 25, sector 6, București, în interiorul Centrului Comercial Drumul Taberelor, la mezanin.

  CARTIER HUB

  jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });