Pe 1 Februarie STONEHEMP și Carmeuse România vor povesti despre progresul industriei de cânepă în domeniul construcțiilor și despre beneficiile de a construi sau renova folosind acest material prietenos cu mediul.

O să aflăm detalii interesante și despre prima casă care va fi realizată integral din Stonehemp în România, certificată Casa Verde de Romanian Green Building Council.
Casa din cânepă model va fi construită în Sibiel, jud Sibiu și va avea ca principal atu zidăria din Stonehemp, atât pentru zidăria exterioară/interioara cât și pentru izolația acoperișului și podelelor.

În plus, față de Stonehemp, avem următoarele materiale și elemente verzi ale conceptului:

– structură din lemn lamelar încleiat și sarpanta de tip Mitek
– panouri solare pentru apa caldă menajeră care au aport și la încălzirea casei prin intermediul unui puffer bivalent
– colectarea apei pluviale și utilizarea acesteia pentru apa menajeră, prin cădere liberă pentru reducere consum energie electrică
– tâmplărie din lemn stratificat, produsă local în Sibiu
– elemente de lemn vechi reciclat pentru scara interioară și mobilier
– pompă de căldură aer/apă pentru încălzire&încălzire în pardoseală

Cânepa și varul reprezintă o soluție deosebit de versatilă, ce poate fi folosită la construcția intregii zidării a unei case, hale de producție sau bloc de locuințe precum și la izolarea pereților, acoperișului și podelelor unei construcții deja existente.

Concepte:

Conceptul de clădire sănătoasă – amestecul de cânepă și var respiră, păstrează umiditatea constantă și optimă pentru locatari

Conceptul de clădire cu o izolație termică foarte bună – peretele de 0,36m asigură la interior o temperatură de bază constantă

Conceptul de casă ecologică – este susținut de utilizarea materiilor prime 100% naturale și de origine locală.

——————————————————————————————

STONEHEMP este proiectul de familie al Oanei și Cătălin – doi părinți antreprenori, vegetarieni și pasionați de un stil de viață sănătos. Proiectul are o bază solidă de peste 10 ani de experiență în domeniul cultivării si procesării cânepei dar și dorința celor doi antreprenori de a introduce în România un material de construcție sănătos, natural și eficient din punct de vedere energetic.

Sănătos pentru locatari și foarte prietenos cu mediul înconjurător, Stonehemp este rezultatul îmbinării unor materii tradiționale cu tehnologia modernă pentru construcții si renovări “verzi”. Materialul de construcție ecologic este ideal pentru locuințe, spații comerciale și industriale – poate fi utilizat în construcțiile pereților exteriori și interiori, la izolarea pardoselilor și acoperișurilor noi sau în procesele de renovare.

Fabricat integral în România, Stonehemp este obținut dintr-un amestec de două materii prime tradiționale: puzderie de cânepă produsă de HempFlax Europe SRL la Pianu de Jos, și var hidratat care provine de la Carmeuse Holding care deține fabrici în Brașov, Câmpulung Muscel și Deva. Mai mult decât atât, este singurul sistem din cânepă agrementat tehnic din România.

Mai multe informații despre Stonehemp —> http://stonehemp.com/
——————————————————————————————

Carmeuse România a intrat pe piața românească în anul 1999 și s-a extins ulterior achiziționând alte trei fabrici de var la Brașov, Deva și Fieni.

Având peste 150 de ani de experiență în domeniu, a devenit lider mondial în producerea varului, a calcarului cu conținut ridicat de calciu, varului cu diverse granulații și a agregatelor.

Compania și-a concentrat mereu atenția asupra facilităților de producție, asupra mediului și inovației, introducând pe piață noi produse specializate pe diferite aplicații. În acest sens, Carmeuse a facut investiții în vederea eficientizării fabricilor într-un amplu program de cercetare – dezvoltare și a reducerii amprentei de CO2 a produselor.

Mai multe informații despre Carmeuse —> http://www.carmeuse.eu/
—————————–
1st of February
17:00
Hosted by MATER
—————————–

jQuery(function ($) { //open toggle on button click $('a.open-toggle').on('click', function(event){ $('#toggle3.et_pb_toggle_2 .et_pb_toggle_title').click(); }); });